fredag 20 september 2013

Sålt Tele2

En trotjänare i portföljen i form av Tele2 har nu sålts. Bolaget sålde i våras den ryska verksamheten och ikonen Christina Stenbeck lämnade också styrelsen. Bolaget ligger på en halvårsvinst på 1,5 kr/aktie vilket förmodligen landar på 3 kr helåret. Utdelningspolicyn ligger på minst 50% av vinsten så en utdelning på 1,5 kr ger mitt GAV på 75 kr en utdelning på 2%. Det är lite lågt och i samband med att utsikterna ser sämre ut i en hårt pressad bransch och försäljningen av ryska verksamheten i kombination med en relativt hög dagskurs så klickade jag på sälj-knappen.

Har inte räknat ihop vad vinsten hamnar på inklusive utdelningar och extra utdelningar men gissar på att det ligger nånstans 15-25%.

För er som fortfarande är ägare i Tele2 finns ett klart hopp om uppköp från 3 eller någon annan konkurrent vilket talar för att kanske ligga kvar i aktien. Jag tog dock det säkra före det osäkra och tog hem vinsten. Likviden behåller jag tills den månatliga insättningen och tills nästa köp vilket kanske blir Protector Forsikring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar