söndag 8 september 2013

Nästa inköp?

Jag för över till portföljen varje månad, i detta fall ett Investeringssparkonto (ISK) hos Nordnet. Jag är hela tiden uppmärksam på potentiella aktier att investera i. I nuläget är dessa företag intressanta:

Protector Forsikring - Ett litet men starkt växande försäkringsbolag med verksamhet i främst Norge men växer i hela norden. Avkastar över 6% i direktavkastning och har ett P/E på 8,5. Är omskriven av bland annat Ägamintid samt Fina finanser. Deras analyser är mycket goda så kolla gärna in dem.

Nordfyns Bank - En dansk bank, och som ni vet kraschade bostadsbubblan i Danmark vilket sänkte många banker. Trenden lär dock vända och många banker kommer göra goda vinster i framtiden vilket gör dagens värdering väldigt låg. Nordfyns Bank, en liten bank med ett börsvärde på 165 miljoner danska kronor och som avkastar i nuläget 2%, har P/E 5,7 och handlas under eget kapital, är ett mycket stark köpkandidat. Många har skrivit om de danska bankerna, bland annat bloggen Aktiefokus som ger en riktigt bra översikt här.

NextEra Energy Inc. Amerikansk energiblag som fokuserar på förnyelsebar och ren energi. Se deras hemsida här. Aktien avkastar i nuläget 3,3% och har ett P/E på 19,6. Aktien är i nuläget lite dyr men jag håller mig vaken på eventuella kursfall som kan möjliggöra ett köp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar