tisdag 10 september 2013

Exelon Corporation

Exelon är ett energibolag noterat på NYSE-börsen. De producerar energi med målsättning att göra det med så lite koldioxidutsläpp som möjligt. De producerar enligt följande:

Som ni ser så är kärnkraft den största källan bredvid naturgas. Man kan alltid debattera kärnkraften men på kort sikt så håller det nere utsläppen rejält i jämförelse med till exempel kolkraft. Naturgas ger utsläpp men inte alls lika mycket som kol och olja. Vind och solkraft växer och är på sikt den energiform som jag tror har framtiden för sig.

Exelon avkastar i nuläget 4,1% och har ett P/E-tal på 22. Aktien har dykt ca 20-25% på ett år även vinsterna vilket beror på låga energipriser och stigande kostnader för kärnbränsle med mera. Jag tror dock på en förändring gällande energipriser, både politiska beslut och den marknadsmässiga tillgången kommer göra fossila bränslen, i alla fall olja, dyrare och företag som har låga utsläpp kommer premieras av detta.

Läser man lite artiklar på Seeking Alpha med mera så är många kritiska till bolagets ledning, sänkning av utdelning med mera. Jag säger inte heller att Exelon kommer göra större vinster inom en kort tidsperiod av låt säga 1-2 år. Däremot tror jag att de kommer att göra det, medan man väntar så inkasseras den kvartalsvisa utdelningen som i nuläget som sagt ligger över 4%.

Bolagets hemsida här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar