måndag 16 mars 2015

Inköp SPHD

En ny börshandlad fond har köpts in till portföljen. Den heter SPHD (PowerShares S&P 500 High Dividend Portfolio) och är en fond med 50 innehav på den amerikanska börsen. Fonden sorterar indexet S&P 500 efter direktavkastning och väljer ut de 75 aktier med högst direktavkastning vilket ligger på kring 2-5%. Sedan sorteras dessa efter volatilitet och de 50 aktier med lägst volatilitet (alltså de vars pris varierar minst) väljs ut till denna fond. 

Fonden ger utdelning varje månad och ger i dagsläget kring 3,5 %. Innehavens genomsnittliga P/E ligger på 18,5 och förklaras av att 50% av innehaven är från USA-börsens största bolag ex. AT&T, CocaCola, General Electric, Kellogs etc. Att alla innehav finns med i indexet S&P 500 ser jag som en kvalitetsstämpel i sig.

I övrigt så veckosparar jag i Nordnets indexfonder för Sverige och Danmark som är utan avgifter och alltså har de 30 respektive 20 största bolagen i respektive land. Det är roligt att veckospara då det ger lite mer aktivitet än vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar