måndag 14 oktober 2013

Utdelning Altria group

Altria group är ett investmentbolag med fokusering mot tobak, öl och vin. Deras största inkomstkälla är givetvis tobakssegmentet där märken som Marlboro L&M är mest känt. De äger även SAB Miller vilka producerar öl samt en bunt olika vintillverkare. Deras försäljning är endast inom USA, vill man rikta sig mot den internationella marknaden så är det Philip Morris som gäller, Altria och PM delade på sig för några år sen och Altria är alltså på en amerikanska marknaden medan Philip Morris agerar på den internationella.

Rökningen går nedåt även i USA, vilket naturligtvis är bra utifrån hälsoaspekter och välmående, men Altria är på gång i det så kallade e-cigarette segmentet och jag tror starkt på denna produkt och hoppas att Altria kan bli marknadsledande. Både ur ett vinstperspektiv men också ur ett hälsoperspektiv.

Utdelningen hamnade på 127 kr efter skatt och trillade in på mitt ISK. Två veckor kvar tills löning och nya likvider som jag i nuläget inte alls vet vart de skall placeras. Kollade av en händelse på premieobligationer men det är riktigt sunkigt förutom 0,002 % av de som tecknar som kan göra en rejäl vinst, annars är räntan där mediåker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar